En weer varen 25 juli
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Jurre
27 Juli 2008 | Finland, Nilsiä
En de eerste hele dag in Tahkovuori zit er alweer bijna op. We hebben vandaag een lekkere rustige dag gehad ( dat betekent in dit geval ‘zonder auto’)
Lekker ontbeten met natuurlijk weer knäckebröd en daarna de hengeltjes van de jongens weer in orde gemaakt, want er moest weer gevist worden. Rond een uur of twaalf stonden we aan de waterkant om de hengels te werpen.. De vangst was weer erg mager vandaag.. een verrot stuk hout.. Maar ze zeggen toch altijd: “ als je maar plezier hebt” toch?
Tussen de middag heeft Gina het brood van gisteren in de koekenpan gebakken, omdat een broodrooster nu net in dit huisje ontbreekt en daar hebben we lekker van gegeten.
Omdat we weer vlak bij een meer zitten, leek het ons leuk om een roeibootje te huren, nu kon die boot ook worden voorzien van een buitenboord motor, dus waarom zouden we ons moe maken.
Wij dus lekker varen met de motorboot over de Finse meren. Erg leuk om het Finse landschap nu ook eens vanaf het water te zien..Het was ook heel apart om je eens kapitein van een schip te voelen..
De jongens vonden het ook heel leuk om te varen en natuurlijk ook even te sturen. Na twee uur varen moest de boot weer aan wal.
Het was nog steeds lekker weer en de jongens wilden nog wel even in het meer zwemmen.
Vlakbij was er een strandje waar ze zich nog een uurtje hebben uitgeleefd gingen we weer terug naar ons huisje..
Gina ging eten maken en ik hield me bezig met de jongens. Het dagelijkse “sauna- douche-bed ritueel zag er vandaag iets anders uit en werd een douche-sauna-douche-eten-spelletje- bed ritueel.
We hebben heerlijke pasta gegeten en na het eten nog een ‘fanatiek’ (Mare)spelletje Halli-Galli, gingen de jongens naar bed.
Morgen de laatste hele dag hier
Hei- hei
Wim
27 Juli 2008 - 20:28
Mathilda:
Zo zeg, ziet er gaaf uit dat varen. Alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Het weer ziet er op alle foto's ook goed uit.
Liefs!
27 Juli 2008 - 21:33
(o)papa En (o)mama.:
Hoi,Hoi.
Wat een leuk huisje en wat een leuke foto's. Wim wij missen een pet bij je als je aan het varen bent,dat hoort toch als je kapitein op een schip bent? Mare wat een Halli-Galli spelletje? Het sauna-douche-bed wordt uitgebreider dat is erg leuk om te lezen en we zijn benieuwd wat er nog meer achteraan komt.
Liefs uit Scheveningen. -
28 Juli 2008 - 08:01
Pa En Ma:
Leuk, dat varen.. dat is ook echt iets voor Pa.. kon je niet waterskiën?
(vraagt pa)
Het huisje ziet er heel leuk uit.. Fijn dat jullie zo genieten..
Mare, wat is een halli-galli spelletje.. wij zijn ook reuze benieuwd
groetjes Opa en Oma