Lekker rustig..Of het relaas van een mug 26 juli
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Jurre
27 Juli 2008 | Finland, Nilsiä
Zo, vandaag zijn we alweer een week weg.. En wat een week was dit zeg.. Alsof we een hele week al in een reisgids leven. Wat een overweldigende natuur heeft Finland. Wat opvalt is dat er hier ontzettend veel groen is. Dat komt waarschijnlijk door het vele water wat hier is. Wat ook de nodige gevolgen met zich meebrengt.. maar daarover straks meer..
Wat ook opmerkelijk is de vriendelijke sfeer hier. We waren eergisteren in Kuopio en de sfeer
op straat is heel gemoedelijk, vriendelijk. Iedereen doet aardig tegen elkaar en men is totaal niet gejaagd of geprikkeld.. Volgens ons zijn de Finnen ook echte levensgenieters, als je bekijkt wat ze aan eten en snoep in de winkels kan kopen. Er is ook drank te krijgen maar daar moet je toch echt even bij nadenken om het blikje bier in je winkelwagen te doen..€2.50 per blikje.. Maar ja …als je dat gewend bent :)
O,ja doordat er hier zoveel water is, zorgt dat automatisch voor…..MUGGEN.
Je zal maar een mug zijn in dit immense land. En als je erge pech hebt, ben je net lekker wezen uit eten bij Gina, wordt je gekilled. Eerst wordt je geëlektrocuteerd door een ‘tennisracket’ en ben je verdoofd.. Daarna wordt uitvoerig bekeken door vijf mensen die zich verbazen over je net volgegeten buikje. En daarna wordt je met een cocktailprikker geprikt in diezelfde volgevreten buik. Gina:”Hij prikt en ik kan ook prikken”.en toen werd het bloederig.. Je begrijpt .. Het leven van een mug gaat niet over rozen.
Verder vandaag boodschappen gedaan voor morgen als we weer rijden. We hebben daarna lekker in de zon koffie, limonade gedronken.
‘s Middags weer naar het ‘strandje’ aan het meer geweest waar het ook weer erg lekker toeven was..Jurre merkte daar op: “ Weet je waar ik nu zo’n zin in heb? Om een vuurtje te maken”.
Er is voor het huisje wel eens een vuurtje gestookt en de overblijfselen hebben een enorme aantrekkingskracht op hem.
Dus vanavond ook voor het huisje nog een kampvuurtje gestookt. Je had het gezicht van Jurre moeten zien.. De kleine pyromaan. Net z’n opa. Trouwens, Gina kan er ook wat van….. Gina heeft nog een verhaal voorgelezen bij het kampvuur en daarna was het douchen en nog een kopje en thee en daarna naar bed want morgen is het weer vroeg dag…
Het lijkt wel dat deze dagen veel sneller gingen dan in Taipalsaari..
Hei, Hei,
Wim
27 Juli 2008 - 20:33
Erwin & Mathilda:
Zo dan...die mug! Hij(of zij? ;) heeft écht z'n buik vol! Groot gelijk hoor Jurre...als je ergens een fikkie kán stoken moet je het gewoon doen. Er liggen niet voor niets allerlei resten! Zeker als er dan ook nog een 'kring van stenen' omgelegd is, dan mag het. En het is wel zo gezellig toch?
Groetjes van een muggenloos Nootdorp.
PS: hoe werken al jullie muggenvoorzorgsmaatregelen (mooi Scrabblewoord)? -
27 Juli 2008 - 21:44
Papa En Mama.:
Had die mug even pech dat er cocktailprikkers in het picknickmandje zitten? Maar je mag zo een horror verhaal voor een boek gaan schrijven want het begin heb je al.
Dit waren veel verslagen achter elkaar maar zo zijn we weer bij en hebben met jullie leuk meegeleefd.
Jullie boffen gelukkig dat je mooi weer hebt.
Veel liefs en Hyvää lomaa verder. -
28 Juli 2008 - 07:43
Pa En Ma:
Zouden er dan alleen in de randstad maar van die a-socialen rondrijden/lopen. Want in Finland zijn ze dus ook gewoon en vriendelijk.
Als je dit verhaal over 'de mug' leest is het maar te hopen dat ze daar geen 'Partij voor de dieren' hebben.. dan had je nog problemen kunnen krijgen, haha
Leuk geschreven, trouwens
Jurre, had nou maar marshmellows meegenomen voor bij je fikkie..
Dat kan misschien nog.
Vond Sterre niet dat je een ijsje had verdiend ;)
Groetjes van ons -
30 Juli 2008 - 08:41
Coen:
Hey,
Nou ik ga ook nog op vakantie!
Naar Italië.
Nou met jullie gaat het blijkbaar ook goed. Soms moet ik wel naar die stomme opvang. {bah}
Nog veel plezier!
Groetjes van Coen!